ZiGNL voor Bouwbedrijven

Wat kan het voor u betekenen?

ZiGNL is toegewijd om bouwbedrijven te laten accelereren in hun vermogen om te reageren op veranderingen.


Welke data?

Voor deze usecase gaan we uit dat onderstaande data beschikbaar is om ingeladen te worden in ons ZiGNL platform:

  • Weer gegevens, dit is open data en wordt standaard ingelezen in het ZiGNL platform
  • Materiaal prijzen
  • Project - en planning data
  • Klant gegevens
  • Personeels data, zoals bijvoorbeeld ziekteverzuim
  • CRM data, zoals offerte, facturatie enz.
Wat kan het betekenen?

Onderstaand een aantal relevante artikelen over wat BI kan betekenen voor u.

Zo worden bouwbedrijf en klant samen koning.
BI in de Bouw: top 5 redenen om er nu mee aan de slag te gaan
Ballast Nedam: Bouwen op het succes van operationele managementinformatie.

Use Case
ZiGNL Insights

Timmer & zn. is een een middelgroot fictief bouwbedrijf met ongeveer 60 werknemers. Ze worstelen al een tijdje met de winstmarge op hun projecten die voorheen wel in orde was. Op de online report portal van ZiGNL openen ze het een dashboard waarin de winstmarge afgezet is tegen de tijd. Ze merken dat er geleidelijke daling ontstaat vanaf december 2014. Met andere rapportages proberen ze deze daling te verklaren. Wat blijkt is dat deze daling in winstgevendheid samenvalt met de stijging van materiaal prijzen. De directeur geeft nu opdracht aan de inkoop afdeling om de onderhandelingen met andere leveranciers te starten en het contract met de huidige leverancier open te breken.

ZiGNL Analytics

Een medewerker van Perzoneelszaken van Timmer & Zn. merkt op dat in sommige periodes het ziekteverzuim erg hoog is. Dit wil zij gaan bewijzen met feiten. Ze opent de Self-Service omgeving van ZiGNL Analytics en combineert de ziekteveruim gegevens, met de projectgegevens en de weergegevens het blijkt dat op projecten met meer dan 10 woningen en een bezitting van 7 man het zeikteverzuim flink toeneemt, de weersinvloeden blijken nagnoeg niet van invloed te zijn. Het management gaat nu kritisch naar de bezettingsgraad bij grote projecten kijken.

ZiGNL Vision

Timmer & zn. heeft een aantal percelen aangekocht waarop ze woningen willen bouwen. Ze zijn alleen niet zeker van het type woning. De complexe algoritmes van ZiGNL Vision analyseren een groot aantal factoren zoals materiaal prijzen, locatie, kavel informatie, types huizen dat al te koop staat (data van funda wordt ingelezen). Op basis van al deze factoren wordt er per huizen type een voorspelling gedaan waaruit blijkt dat huizen van het type twee-onder-één kap de meeste kans hebben op de hoogste winstmarge.

Vragen?

Neem vrijblijvend contact op via info@ZiGNL.nl