ZIGNL voor Productiebedrijven

Wat kan het voor u betekenen?

ZIGNL is toegewijd om productiebedrijven te laten accelereren in hun vermogen om te reageren op veranderingen.


Welke data?

Voor deze usecase gaan we uit dat onderstaande data beschikbaar is om ingeladen te worden in ons ZIGNL platform:

  • Sensor data van uw productielijn
  • Project - en planning data
  • Materiaal prijzen
  • Personeels data, zoals bijvoorbeeld ziekteverzuim
  • Klant gegevens
  • Weer gegevens, dit is open data en wordt standaard ingelezen in het ZIGNL platform
Wat kan het betekenen?

Onderstaand een aantal relevante artikelen over wat BI kan betekenen voor u.

Business Intelligence en het succes van bedrijven.
Business Intelligence voor iedereen.
Een gestructureerde aanpak voor de verbetering van Business Intelligence.

Use Case
ZIGNL Insights

Janssen Machinebouw is een een middelgroot fictief productiebedrijf met ongeveer 40 werknemers. De laatste tijd merken ze dat de productielijn vaker stil komt te liggen door kapotte machines. Ze openen de ZIGNL Insights report portal en zien inderdaad dat de FailureRatio KPI in het rood staat. Hierop beleggen ze een management meeting en bekijken de failure trend van de afgelopen 6 maanden. Inderdaad wordt er op basis van feiten vastgesteld dat er een negatieve trend waarneembaar is. Het standaard rapport dat de omzet weergeeft laat dezelfde neerwaartse trend zien. Hierop moet actie worden genomen door het management team. Maar welke?

ZIGNL Analytics

Een medewerker krijgt de opdracht om het Failure probleem verder te onderzoeken. Deze opent de self-service omgeving van ZIGNL Analytics om te achterhalen waar het probleem vandaag komt. Gedetaileerde failure meldingen worden gecorreleerd met de machines van de productielijn. Het probleem blijkt te zitten in 2 machines. De medewerker adviseert om specifiek deze twee machines te onderwerpen aan extra controle en onderhoud.

ZIGNL Vision

Voor Janssen machinebouw wordt de continue stroom van sensordata ingelezen en geanalyseerd op basis van MachineLearning algoritmes van ZIGNL Vision "leert" het systeem nieuw inkomende sensordata te begrijpen en categoriseren. Dit stelt ZIGNL Vision in staat om vroegtijdig een waarschuwing te geven aan de operators nog voordat de productielijn daadwerkelijk stil komt te liggen. De operators kunnen tijdig actie ondernemen.

Vragen?

Neem vrijblijvend contact op via info@ZIGNL.nl